A+ A A-

Oldtimerek találkozója a budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválon

2017. október 13-15-ig immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a budapesti kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

Disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok, nosztalgia és mulatós zenei előadások várják a látogatókat. A 10 hektáros területen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget 3 napon át, és ahogy az minden évben lenni szokott, a veterán autók szerelmesei is megtalálhatják a kedvükre való időtöltést.

kolbaszfesztival 2017 pr cikk kep 02

A fesztivál fő koncepciója továbbra is, hogy mint Magyarország egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő gasztrokulturális eseménye, teljes kikapcsolódást nyújtson nemtől és kórtól függetlenül mindenki számára. A múltidézés jegyében így a hagyományőrző folklór mellett a szebbnél szebb veterán autókból és motorokból is ízelítőt kaphatnak a látogatók, a Vasúttörténeti Parkban minden év tavaszán megrendezendő Oldtimer Show előzeteseként.

Hirdetés

kolbaszfesztival 2017 szovegkozi banner


A kiállításon látható lesz több veterán traktor, stabil motor, gőzmozdony, de akár részt vehetünk egy idegenvezetéssel egybekötött, eredeti teakfa vasúti kocsi látogatáson is. Mindemellett természetesen nappal a park összes interaktív programja üzemelni fog, a gőzmozdonyozás, a kerti vasút 5 szerelvénnyel, hajtányok, mozdonyforgató, sínautó vagy éppen a lóvasút. 

kolbaszfesztival 2017 pr cikk kep 04

Persze, ha már „disznótoros" a budapesti kolbászfesztivál, akkor nem maradhatnak el a nálunk szokásos és minden ízében hagyományőrző disznóvágás és disznófeldolgozás bemutatásától sem.

A kivéreztetett disznókat egyenként 4 órás bemutatók során dolgozzák fel a mészárosok, megismertetve minden műveletet a kolbászkészítéstől a zsír kisütésig. Élőben láthatja a közönség hogyan vágtak disznót és készítették a kolbászt a nagyapáink. Természetesen az igazi Csabai Kolbászt is meg lehet majd kóstolni a Csabai Tájházban, illetve meg lehet vásárolni a számos Békés megyei kolbászkészítőt dicsérő füstöltkolbászt és disznótoros terméket is.

kolbaszfesztival 2017 pr cikk kep 10


A budapesti kolbászfesztivál kulturált kikapcsolódást nyújt a családoknak, bőséges gasztronómia kínálatot az ínyenceknek és felhőtlen mulatozást mindenkinek, melyről a több mint 50 zenei program, mintegy 300 fellépője gondoskodik majd.


Érdemes tehát mielőbb megváltani a belépőjegyet az ismert jegyirodákban, akár külföldön is, illetve interneten a www.ticketportal.hu oldalon. Az internetes elővételi jeggyel érkezőknek a pénztáraknál sem kell várakozniuk. Természetesen a helyszínen is meg lehet majd vásárolni a belépőjegyeket mindhárom bejáratnál, készpénzzel és bankkártyával egyaránt.

A rendezvényről folyamatosan frissülő információk:

www.kolbaszfeszt.hu

www.facebook.com/kolbaszfeszt

 

 

Utoljára frissítve: 2017. szeptember 17., vasárnap 11:25
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!