A+ A A-

Micsoda meglepetés volt! - Citroën Traction Avant

1934-et írtak, amikor napvilágot látott a Citroën Traction Avant, egy egészen különleges és újító automobil. A harmincas évek derekán bizony nem volt könnyű újat mutatni a franciáknak, André Citroën azonban egészen nagy dobásra készült, hogy kivezesse cégét a válságból.

 A XXI. században természetesen már teljesen más szemmel tekintünk az autóra, mint ahogyan azt nagyapáink legénykorukban tették. Hogy megértsük a Traction nagyszerűségét, utazzunk vissza kicsit a történelemben és nézzük meg hogyan is nézett ki egy átlagos automobil 1934-ben, amikor André Citroën előrukkolt a modern autó példaképével! Ekkoriban még a lemezzel borított, fa szerkezetű karosszériát az autók alvázára erősítették, melyre közvetlenül csavarozták rá a motort, és a merev tengelyre szerelt kerekeket bowdenek vagy éppen rudazat segítségével fékezték. A mai világban semmilyen szempontból nem állná meg a helyét egy ilyen járgány, André Citroën azonban már több mint háromnegyed évszázaddal ezelőtt is így gondolta ezt, ezért a Traction megalkotásával új kihívások elé állította az autógyárakat és megmutatta nekik a követendő utat. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy soha, egyetlen nagyszériás autóban nem lehetett annyi újdonságot felfedezni, mint a Traction Avantban. No de elég a dicshimnuszból, jöjjenek a tények! Az 1934 májusában bemutatott elsőkerék-hajtású autót alváz nélküli, önhordó, ívhegesztett acélkarosszériával építették, független, torziós rudas, keresztlengőkaros első felfüggesztéssel és Panhard-rudas hátsó tengellyel.

Hirdetés

Az autó mind a négy kereke hidraulikus működtetésű féket kapott, a felül szelepelt, kivehető hengerperselyekkel ellátott, rugalmasan rögzített 1300 köbcentis motor pedig - a szokottnál könnyebb karosszériának köszönhetően – akár 120 kilométer/órás sebességre is képes volt. A szkeptikusok attól tartottak, hogy ez a karosszéria nem elég biztonságos, ezért az autót töréstesztnek vetették alá. Ez természetesen abban az időben még nem laboratóriumi körülmények között, szenzorokkal vizsgálva történt, hanem a maga egyszerű, „természetes" módján. Pár erősebb ember feltűrte az ingujját, kicsit nekiveselkedett és lelökte az autót a kb. 8 méter magas dombról. Az autó pár bukfenc után megérkezett a lejtő aljára. Ekkor kerekeire állították, visszarakták rá az elhagyott motorháztetőt, majd jókedvűen beleültek a szinte sértetlen autóba – melynek csupán egy ablaküvege bánta a kaszkadőrmutatványt – és elkocsikáztak vele. A Traction így a biztonság terén is bizonyított és hamar népszerű, az „Utak királynőjének" nevezett modell lett, mely a Királynő országának piacára is be tudott törni. A Citroën London mellett külön gyárat épített, ahol a jobb kormányos autók készültek. A tehetősebb britek körében a hathengeres motorral szerelt, pazar felszereltségű modell lett az igazán kelendő.

Utoljára frissítve: 2015. máj. 01., péntek 11:29
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!