A+ A A-

Dodge RAM 1500 - Amerikai erőművész

Az amerikai autók presztízse ugyan nagy, de valamiért nem tudtak meghonosodni komolyabban a konzervatív európai piacon. Ha nem is nagy számban, de nyugaton – és most már itthon is – van kereslet az ikonikus modellekre. Az egyik ilyen autó a Dodge RAM 1500, amelyet ki is próbáltunk.

 A Bécs melletti Schwechaton működik az US-Cars Pirmann cég, amely az amerikai autóipar legkívánatosabb termékeit forgalmazza Ausztriában. A vállalkozás több mint 25 éve kínál amerikai sze­mély­gépkocsikat és kiste­her­autókat. A kínálatban olyan finomságok szerepelnek, mint a Dodge Challenger, a Dodge Charger, a Dodge Viper, az újdonság, a Dodge Durango, a Ford Mustang, a Shelby Cobra GT500, a Chevrolet Camaro vagy Corvette, a Dodge RAM 2500, a Ford F-150. De tulajdon­kép­pen bármilyen, az USA-ban for­gal­mazott modellt be tudnak szerezni.
A sógoroknál úgy havonta 10-12 amerikai autót ad el a cég, és az utóbbi időben honfitársaink is fel­fedezték az importőrt. Az újak mellett kelendőek a használt amerikai járművek is. Az egyik legkeresettebb modell a Dodge RAM pick-up. Amerikában abszolút meg­szokott és hétköznapi, hogy az izom­autókba, sportkocsikba szerelt moto­rokat, a roppant népszerű platós haszonjárművekbe is beszerelik.
Ugyanakkor bármennyire is XXL-es számunkra ez az autó, nem aránytalan vagy amorf, hanem egy stílusos darab, és a maga karak­te­rében még szép is. A tavalyi modell új hűtőrácsot és fényszórókat kapott, ahol az utóbbiban megtalálhatjuk a Dodge emblémáját és a RAM felira­tot. Újra tervezték a hátsó fény­szó­rókat is. 2014-től alapfelszereltség az első-hátsó parkoló radar, és a tolatókamera. A modellt két kivitel­ben rendelhetjük meg. Az elegán­sabb Laramie –it krómozott hűtő­maszkkal és lökhárítóval, és a Sport változatot kicsit naturálisabb formatervezéssel. 

Hirdetés

Az utastér minősége amúgy renge­teget fejlődött, szépült, amióta a Fiat beszállt a Chrysler-csoportba. Az olaszok nemcsak pénzt tettek a cégbe, hanem igényességet is a modellekbe. Persze még innen is van hova fejlődni, de már nincs annyi bántóan gyenge minőségű anyag belül, mint korábban. A műszerfal tetejére varrott bőrt tettek. Amúgy a RAM belseje sok mindenben meg­egyezik az új Jeep Grand Cherokee utasterével. Például az Uconnect Navi 8,4 colos kijelzője ugyanaz. Kezelése egyszerű, de azért hagytak benne néhány butaságot. Extrák tekintetében nehéz versenyezni ezzel a modellel. Mint egy luxus limuzinban, ebben is megtalálhatók a fűthető motoros bőrülések, kétzónás klíma, kormányról vezérelhető hifi, tolatókamera, tempomat, fűthető tükrök, de ami a legjobb, hogy már elindulás előtt a lakásból beindíthatjuk a motort, és ezzel együtt bekapcsol a kormány és az ülésfűtés (nyáron a klíma és az üléshűtés) is. Ez a sok jó mind arra bizonyíték, hogy a pick-upokat ma már messze nem csak a farmeroknak tervezik. Kedvelt potencianövelők lettek ezek is.
A RAM két duplakabinos változatban kapható. A kisebbik fülkés a Quad Cab 190 cm-es platóhosszúsággal, és a nagyobb utasterű Crew Cab 170 cm-es platóval. Az utóbbiban hátul nagyméretű ajtók és teljes értékű ülőhelyek vannak. Magyarországon egyébként a Crew Cab a kelendőbb. A hátsó ülések lapjai 40/60 arányban felhajthatók és alattuk variálható rakodóteret találunk. Amúgy pakolni rengeteg helyre lehet.
Az új RAM kétfajta motorral kapható egyelőre, az egyik a 3,6 literes V6-os Pentastar és a másik az Európában jóval népszerűbb 5,7 literes V8-as HEMI. Mindegyik motor 8 sebességes ZF automataváltóval van felszerelve, az 5,7-es V8-as pedig hengerkapcsoló rendszerrel (ECO mode). Május közepétől jön a 3.0 EcoTurbo Diesel-el is (240 LE, 570 Nm), de ez jóval drágább lesz, mint az 5,7-es. Mi a legerősebbet próbáltuk, s kiderült, hogy az amerikai érzésvilághoz tervezett motorral, még egy ekkora jármű is élményautóvá változik.
Az ereje brutális, 395 lóerős, ami élménnyé teszi a hatalmas test gyorsulásának érzését, és nem okoz gondot egy nagyra nőtt lakókocsi húzása sem. Egyébként ez az első Dodge, amelyben megjelent a Start-Stop rendszer – bár csak a kisebb benzinesben – és az aktív légrugós futómű. Amúgy a kocsin négy hasmagasságot állíthatunk, két terepfokozatot és két utcait. A két utóbbi fokozatban jobb a légellenállása és kisebb a fogyasztása, de ez még így is elég sok az átlagautóhoz szokott sofőrnek. Egy ekkora motornak ugyanakkor van étvágya is rendesen. Városban, ha nyomjuk neki, 20 liter az átlag. Ha kevésbé élvezkedünk vele, akkor jóval kevesebb, és vegyes használatnál megúszhatjuk 12-14 liter körül. Persze, aki ilyen autót vesz, ezzel is számol.
No de mennyi az annyi? Nos, a Dodge RAM nem annyira drága autó, mint elsőre sejti az ember. 12-13 millió forintért már haza lehet hozni Ausztriából egy új kocsit. Ennyi pénzért pedig komoly látványosságot kapunk.

Utoljára frissítve: 2015. máj. 03., vasárnap 10:37
Értékelés:
(24 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!